טלגרם גרופ

חיפוש במאגר קבוצות וערוצים לטלגרם הגדול בעולם
העדכון שמאפשר לכם לשלוט על היסטוריית ההודעות בטלגרם

האפשרות החדשה של אפליקציית טלגרם להסיר ולמחוק הודעות, מעניקה למשתמשים בה את היכולת לשלוט במידע שישתפו ושייחשפו אליו – ללא מגבלת זמן ובכמה פעולות פשוטות. כך תעשו זאת גם אתם

שליחת הודעה לנמען שגוי, באופן פרטי או בקבוצה, הפכה לאחת השגיאות הנפוצות ברוב אפליקציות המסרים המיידיים. מעבר לאי הנעימות הנלווית לעצם השגיאה, בחלק מהמקרים מדובר גם בפגיעה בפרטיותו של השולח או של הנמען. אבל מה קורה כשהחרטה על המשלוח מגיעה רק כעבור זמן מסוים ולאחר שהצד השני צפה בה?

מצבים מסוג זה הביאו את אפליקציית טלגרם, ששמה דגש על פרטיות משתמשיה כבר מהרגע הראשון, לשחרר עדכון שמעניק להם אופציות חדשות לשליטה על היסטוריית ההודעות שלהם. אם עד לעדכון יכלו משתמשי האפליקציה למחוק רק הודעות ששלחו בעצמם ורק במצב בו טרם חלפו 48 שעות מרגע שליחתן, כיום המצב הוא שונה ויתרון נוסף חדש הגיע לטלגרם

משתמשי טלגרם בעלי הגרסה המעודכנת יכולים למחוק הודעות ששלחו באפליקציה בכל רגע נתון. בין אם מדובר בתוכן שנשלח בהודעה פרטית או בקבוצה. בנוסף, האפליקציה מאפשרת גם למחוק הודעות שמתקבלות באופן פרטי על ידי אנשים אחרים.

מדוע מדובר בעדכון משמעותי?

אפליקציות שליחת מסרים מתחרות כמו וואטאסטפ למשל, יאפשרו לכם למחוק הודעה ששלחתם רק תוך פרק זמן מוגבל. לאחר מכן, גם אם תתחרטו על הפעולה, האפשרות של מחיקת ההודעה אצל הצד השני תהיה חסומה עבורכם.

אפליקציית טלגרם לעומת זאת, מעניקה למשתמשים שליטה מלאה בכל הודעה ששלחו. המשמעות היא שאם התחרטתם על הודעה שהנמען שלכם כבר קרא, אפילו אם עבר זמן מרגע שליחתה, תוכלו למחוק אותה בקלות וללא מאמץ. מייסד טלגרם, פאבל דורוב, ציין כי מדובר בדרך למנוע מצבים בהם הודעות ישנות יפורשו בצורה שגויה וישמשו כנגד משתמשים בעתיד.

גם במקרים בהם הפכתם לנמענים של הודעה פרטית שאינה מוצאת חן בעיניכם, תוכלו להסיר אותה תוך שניות ללא מאמץ. להבדיל ממצבים של הסרת הודעות שנעלמות רק אצלנו אבל נותרות בחלונות השיחה של הצד השני, בקבוצות טלגרם ההסרה מתבצעת אצל כל המשתמשים הרלוונטיים.

מפתח לטלגרם

טלגרם משאירה את המפתח לפרטיות אצל המשתמשים

איך זה נעשה?

כל שעליכם לעשות כדי למחוק הודעה לא רצויה הוא לבצע שתי פעולות:

  1. לחצו לחיצה ארוכה על ההודעה שברצונכם למחוק.
  2. בחרו באופציה "Also Delete For…" או "הסר גם אצל אחרים", ואשרו שאתם מעוניינים שההודעה תמחק גם אצל הצד השני. לאחר אישורכם, האפליקציה תמחק את ההודעה עליה לחצתם מחלון השיחה שלכם, מהחלון של הצד השני וגם מהחלונות של יתר חברי הקבוצה – אם ישנם כאלה. יש לציין כי בצ'אטים תוכלו למחוק רק הודעות שלכם, ולא הודעות של משתמש אחר שנשלחו לכל הקבוצה.

מאחר שההודעות שנשלחות בטלגרם לא נשמרות בשרתי החברה, פעולת המחיקה אינה ניתנת לביטול והודעות שנמחקות אינן ניתנות לשחזור. כך שכדאי לחשוב היטב לפני שמוחקים הודעות, כדי לא להתחרט עליהן בדיעבד. הצד השני לא יקבל הודעה על כך שהודעה פרטית שנשלחה אליו לפני זמן רב נמחקה, כך שהוא עשוי לא להבחין בכך.

בנוסף, ניתן גם למחוק חלון צ'אט שלם, פעולה שתסיר אותו גם אצלכם וגם אצל הצד השני בשיחה. במצב של מחיקת צ'אט, תקבלו 5 שניות לביטול הפעולה כדי להימנע ממצב של מחיקת תוכן רב בטעות.

מתנגדי העדכון תוהים על ההשפעה ארוכת הטווח של מחיקת שיחות שלמות או חלקים מהן, אך אין ספק שמדובר בדרך נוספת להפיכת האפליקציה למועדפת על משתמשים שדוגלים בזכות לפרטיות.

אם עדיין לא הורדתם את אפליקציית הטלגרם אתם מוזמנים להוריד את הטלגרם כאן.

דילוג לתוכן