טלגרם גרופ

חיפוש במאגר קבוצות וערוצים לטלגרם הגדול בעולם
8 עובדות מעניינות שכנראה לא ידעתם על טלגרם

הגנה על הפרטיות וצמיחת קהילות ענק, הם רק חלק מהגורמים שהפכו את טלגרם לאפליקציה המועדפת על ישראלים רבים. כיצד צמחה "המתחרה של וואטסאפ" ומה צריך להכיר כל משתמש כדי ליהנות מהשימוש בה?  

חלקנו עוד זוכרים את הימים בהם הודעות אסמס היו הדרך העיקרית לשליחת מסרים ממכשיר למכשיר, אבל הרבה כמובן השתנה מאז. עולם האפליקציות הביא עמו שלל דרכים נוחות ומהירות לתקשורת, שהפופולארית מביניהן היא אפליקציית וואטסאפ. עבור ישראלים רבים וואטסאפ נותרה הדרך המועדפת לתקשורת, אבל מזה תקופה שיותר ויותר שיחות מתחילות ומסתיימות דווקא בטלגרם. אם עדיין לא יצא לכם להכיר לעומק את מערכת המסרים ששינתה את כללי הפרטיות, אלה הדברים שתרצו לדעת עליה:   

telegram

  1. מייסדי טלגרם הם היזם הרוסי פאבל דורוב ואחיו הצעיר ניקולאי, שעומדים גם מאחורי רשת חברתית פופולארית בשם VK. האפליקציה החלה את דרכה בשנת 2013 עם 100 אלף משתמשים, וב-2018 כבר התגאתה בכמות של למעלה מ-200 מיליון משתמשים פעילים מרחבי העולם. בישראל היא הגיעה באותה תקופה למיליון משתמשים. 
  2. מדובר באפליקציה שמיועדת להעברת מסרים, תמונות וקבצים בין משתמשים, אבל בניגוד לוואטסאפ – שעונה על אותו צורך – בטלגרם ניתן לנהל שיחות בשני מצבים שונים: מצב רגיל ומצב מוצפן. המצב המוצפן הוא מצב "סודי", שהשיחות בו זמינות רק לצדדים שמנהלים אותן. הן לא עוברות דרך שרתי החברה, לא ניתן להשתמש במהלכן בפונקציות של צילום מסך ואי אפשר להעביר הודעות הלאה. המצב הזה הפך את טלגרם לבחירה המועדפת על מי שרוצה לשמור על פרטיותו. 
  3. הדגש על פרטיות מאפשר למשתמשי טלגרם להימנע מהזנת פרטים אישיים אפילו בעת ההרשמה, והזיהוי שלהם בפני משתמשים אחרים נעשה לפי שם המשתמש שיצרו. גם חיפוש משתמשים באפליקציה נעשה לפי שם המשתמש ולא לפי מספרי הטלפון שלהם, כך שאין צורך לשתף או להכניס מספרי טלפון כדי לנהל שיחות. 
  4. אחת מהפונקציות המרכזיות בוואטאסאפ מאפשרת למחוק הודעות תוך פרק זמן מסוים, מה שעשוי להיות נוח במקרים של שליחת הודעה בטעות. טלגרם, בניגוד לוואטסאפ, מאפשרת למחוק הודעות ללא קשר לזמן שעבר מאז שליחתן, ואפילו להגדיר מראש מועד למחיקה אוטומטית של הודעות. 
  5. קבוצות שנפתחות בוואטסאפ מוגבלות בכמות המשתמשים שיכולים להצטרף אליהן, ומספר הטלפון של כל משתמש חשוף כמובן לעיני כל יתר חברי הקבוצה. בטלגרם לעומת זאת תוכלו למצוא קבוצות שמונות אלפי אנשים, מה שהוביל לצמיחה של קהילות גדולות במיוחד שמבוססות על תחומי עניין. 
  6. נוסף לקבוצות, בטלגרם ניתן לפתוח גם ערוצים. מה ההבדל בין השניים? ערוץ טלגרם הוא קבוצה לכל דבר, אך היחיד שיכול לכתוב בה הוא המנהל שלו. מצב כזה הופך ערוצים לכלי נוח להעברת תוכן, כאשר המנהלים הם בדרך כלל אנשי ציבור, ידוענים, עיתונאים וכדומה. החברים בכל ערוץ לא משוחחים בו אלא צורכים בו את התוכן שמעניין אותם. 
  7. אחד מה"משתתפים" הנפוצים שיקדמו אתכם בערוצים ובקבוצות שונות הוא הבוט, כלי שמיועד לצורך שמירה על קשר עם יתר המשתמשים. הפקודות שמוגדרות מראש מאפשרות לבוטים לבצע פעולות מסוימות בהן שמירה על כללי ההתנהגות בקבוצה באמצעות משלוח התראות או אזהרות, מענה על שאלות נפוצות, חיפוש מידע וכדומה. במילים אחרות, הבוטים עוזרים למנהלים לשמור על הסדר ומסייעים לחברים להתאקלם בקלות. 
  8. הצטרפות לקבוצות ציבוריות יכולה להיעשות באמצעות חיפוש שמה של הקבוצה בשדה החיפוש. כדי להצטרף לקבוצה פרטית לעומת זאת, תצטרכו לקבל הזמנה שכוללת קישור.
דילוג לתוכן