טלגרם גרופ

חיפוש במאגר קבוצות וערוצים לטלגרם הגדול בעולם
פאבל דורוב האשים את סין בתקיפת טלגרם

מייסד טלגרם, פאבל דורוב, משער כי תקיפה של ה- DDoS שנערכה ב -12 ביולי והובילה להפלת שרתי התוכנה, היא מזימתה של הממשלה הסינית.

משתמשי טלגרם ממדינות אירופה, ארה"ב ומזרח התיכון נתקלו בבעיות רבות. הם חוו קשיים בהתחברות לרשת ולא יכלו לשלוח או לקבל הודעות.

דורוב צייץ בחשבון הטוויטר שלו כי דווקא כתובות IP סיניות הן אלה ששימשו בעיקר להתקפות של ה – DDoS. הוא אף ציין כי מתקפות על הרשת ה -DDoS בקנה מידה כה גדול הגיעו בדיוק בזמן הגל של ההפגנות המאסיביות נגד הממשל בהונג קונג והתרחשות הזאת אינה יוצאת דופן.

עם זאת, נציגי חברת טלגרם הודיעו כי למרות התקיפה, פרטים אישיים של משתמשי האפליקציה נשמרים בבטחה.

מפגינים רבים בהונג קונג משתמשים באופן פעיל במסנג'ר של טלגרם היות וכך הם מצליחים לשמור בסוד את זהותם בזמן שהם מארגנים ומתאמים הפגנות.

מתקפה על טלגרם זוהי אחת הדרכים של המשטר הסיני לשבש את פעילותו של המסנג'ר, לפגוע ביעילותו ולחבל בארגון מחאות המוניות בהשתתפותם של אלפי משתמשי האפליקציה.

הפגנה ברוסיה בעד טלגרם

אזרחים רוסים בהפגנה נגד חסימת הטלגרם

על פי דיווחי הרשת, תוכנות Telegram ו- Firechat מאפשרים למשתמשים לשלוח הודעות מוצפנות, פופולריים מאוד בימים אלו בקרב לקוחות App Store בהונג קונג. הדבר אינו מפתיע, מכיוון שמפגינים רבים מנסים להסתיר את זהותם. בנוסף לשימוש באפליקציות הנ"ל שמשדרות נתונים בצורה מוצפנת, מנסים המפגינים להסתיר גם את פניהם על מנת למנוע זיהוי באמצעות מערכות זיהוי פנים.

להזכירכם, ההפגנה בהשתתפותם של אלפי מפגינים המוחים נגד תיקונים לחוק ההסגרה, התקיימה בהונג קונג ב-12 ביולי. אנשים רבים מתקוממים נגד הצעת רשויות הונג קונג להסגיר את החשודים לרשויות הסיניות.

לדברי המפגינים היודעים מה זה טלגרם, חוק זה עשוי להשפיע על פעילותם של מגיני זכויות האדם המתנגדים לבייג'ינג.

אזרחים ממורמרים העמידו מכשולים והתמקחו עם המשטרה סמוך למתחם המחוקקים בהונג קונג. כל זה הוביל לביטול ישיבת הפרלמנט שבה היה מתוכנן לדון על תיקונים בחוק.

בדומה לרוסיה, טלגרם נחסם באופן רשמי בסין, אך למעשה, חברת טלגרם ממשיכה לספק את שירותיה למשתמשים רבים המתגוררים בסין.

להורדת אפליקציית טלגרם לחץ כאן

 

דילוג לתוכן